Page 4 of 4

Re: Core Audio Plugin

Posted: Mon Feb 17, 2020 5:10 pm
by nYce
kgschlosser wrote:
Thu Feb 06, 2020 5:12 pm
OK cool jonib. I never really looked to see if that functionality was available. I will add the ability if it is able to be done.

I believe there is a memory leak in Core Audio as well if there is anyone that can confirm this it would be helpful. It is a tricky mess working with these com interfaces and holding reference to them. It looks like it is with the thread loop I have running to detect audio output I have to check it.

I am also going to check into the error you are having nYce and I wil get that cleaned up as well.
Thank you very much for looking into it!

Re: Core Audio Plugin

Posted: Sat Feb 22, 2020 11:24 am
by Pheggas
Windows Version: {10}
Windows Build: {1809}

Description of problem: I just installed and added your plugin, after that clicked Add Macro and (on first try it crashed but on second:) didn't respond for a few seconds but then wrote error below. Plugin didn't show in Macro window.

Error (if any):
[ code ]
Exception in thread CoreAudio.AudioCheckThread:
Traceback (most recent call last):
File "threading.pyc", line 801, in __bootstrap_inner
File "threading.pyc", line 754, in run
File "C:\ProgramData\EventGhost\plugins\CoreAudio\__init__.py", line 224, in run
_format_name(device),
File "C:\ProgramData\EventGhost\plugins\CoreAudio\__init__.py", line 162, in _format_name
name = obj.name.decode('utf-8')
File "encodings\utf_8.pyc", line 16, in decode
UnicodeEncodeError: 'ascii' codec can't encode character u'\xae' in position 9: ordinal not in range(128)
[ /code ]

EventGhost 0.5.0-rc6

Re: Core Audio Plugin

Posted: Sat Feb 22, 2020 11:10 pm
by kgschlosser
I am aware of the problem with the decoding of the device names. It has to do with the language that is set in Windows. There are several issues I am working on solving that error being one of them.

As far as the plugin not showing up in the Macro window, that is normal behavior. If you click on the System plugin and then on the Audio folder you will see the actions added there. The Core Audio plugin is an extension of the System plugin specifically the audio handling portion of it.

Re: Core Audio Plugin

Posted: Mon Mar 09, 2020 10:51 pm
by nYce
kgschlosser wrote:
Sat Feb 22, 2020 11:10 pm
I am aware of the problem with the decoding of the device names. It has to do with the language that is set in Windows. There are several issues I am working on solving that error being one of them.

As far as the plugin not showing up in the Macro window, that is normal behavior. If you click on the System plugin and then on the Audio folder you will see the actions added there. The Core Audio plugin is an extension of the System plugin specifically the audio handling portion of it.
Any Update on this? :)

Re: Core Audio Plugin

Posted: Mon Mar 09, 2020 11:22 pm
by kgschlosser
I am trying to solve a memory leak in the plugin. I am not sure why there is one I have been tinkering about with it trying to locate where the problem is.

Re: Core Audio Plugin

Posted: Thu Mar 12, 2020 9:20 am
by nYce
If you need any help, or want me to run any tests, feel free to ask!

Re: Core Audio Plugin

Posted: Wed Apr 01, 2020 1:08 am
by nYce
I'm sorry for asking again. Is there any chance to see an update in the near future or should i probably look for alternatives, since this plugin seems to be not working in my setup?

I understand, if you got way more important things to do! Just let me know if there is anything i can do or if its just not going to work.

LG Jay :)

Re: Core Audio Plugin

Posted: Wed Apr 01, 2020 4:22 am
by Medy
nYce wrote:
Wed Apr 01, 2020 1:08 am
I'm sorry for asking again. Is there any chance to see an update in the near future or should i probably look for alternatives, since this plugin seems to be not working in my setup?

I understand, if you got way more important things to do! Just let me know if there is anything i can do or if its just not going to work.

LG Jay :)
Have you tried the old audioendpoint plugin.
The Download for version 2.2.1 still works ..
viewtopic.php?f=9&t=6213&hilit=audio#p31678

Im also using this version without any issues on windows 10.
You can switch default commucncaiont device etc...

Doing this alot to switch back and forth in discord from headphones back to speakers ....
As well as switching my mic input from headset to desk mic.

Im switching both "Console" and "Communications" for it to work properly

Its one of my favourite tasks eventghost does for me ;)...

Re: Core Audio Plugin

Posted: Sat Nov 28, 2020 3:36 am
by CraziFuzzy
So, I just sat down to try this plugin out, and it is not working. Won't even compile. I tried the current (0.4.2a) and the previous (0.4.1a), and both show compile errors in the log when trying to install them, or on startup if they are installed.

Code: Select all

19:34:56   Error while loading plugin-file C:\ProgramData\EventGhost\plugins\CoreAudio.
19:34:56   Traceback (most recent call last) (1722):
19:34:56       __import__(moduleName, None, None, [''])
19:34:56     File "C:\ProgramData\EventGhost\plugins\CoreAudio\__init__.py", line 306
19:34:56       for i in range(channels.count)
19:34:56         ^
19:34:56   SyntaxError: invalid syntax

Re: Core Audio Plugin

Posted: Sat Nov 28, 2020 3:43 am
by CraziFuzzy
So.. I'm wondering if I'm doing something very wrong in trying to install this, because I get a similar syntax error no matter which version of this I try to install.

Re: Core Audio Plugin

Posted: Sun Nov 29, 2020 12:02 am
by mattl0
hi all,

I have xm4 headphones connected to a bluetooth le Usb audio card Avantree DG60.

What I would like to get is when a ble connection is established to the card ( by turning on the headphones)... have an event in eventghost so I can change audio output to this card.


When the connection is terminated ( by turning off the headphone), have an event in eventghost, so the naudio return back to the hdmi.


Is that possible?

Thanks

Re: Core Audio Plugin

Posted: Mon Nov 30, 2020 12:35 am
by kgschlosser
It should be because the headphones should show up as a sound device in your sound control panel. When you turn the headphones off the device should get removed from the system and this would cause an Event in EG to occur when using the CoreAudio plugin.

Re: Core Audio Plugin

Posted: Mon Dec 07, 2020 3:46 am
by mattl0
Thank you. Then I must have mess with something when I had the xm3 headset . Will check in audio setting .

Now it looks like the audio card is doing its thing without alerting windows .

Re: Core Audio Plugin

Posted: Wed Dec 16, 2020 11:05 pm
by Aerinx
Would it be possible for you to add another option to change the default communications device too? It works fantastic for the options available, just missing that one.