switching between programs

If you have a question or need help, this is the place to be.
Post Reply
longplayer
Posts: 35
Joined: Sun Mar 31, 2013 10:13 am
Location: Dordogne France

switching between programs

Post by longplayer » Fri Sep 22, 2017 11:40 am

Hi all

I am using version 0.4.1 of Eventghost in windows vista

I need to be able to switch between 3 programs as follows
OPEN A PROGRAM ON STARTUP
PRESS A KEY ( SET TO ANY KEY )
CLOSE THE PROGRAM (not mimimise) AND OPEN SECOND PROGRAM
PRESS SAME KEY
CLOSE SECOND PROGRAM AND OPEN THIRD PROGRAM
PRESS SAME KEY
CLOSE THIRD PROGRAM AND OPEN FIRST PROGRAM
ETC.

Help please

LONGPLAYER

User avatar
Boolean263
Plugin Developer
Posts: 84
Joined: Sat Aug 12, 2017 7:52 pm
Location: Ottawa, Canada
Contact:

Re: switching between programs

Post by Boolean263 » Fri Sep 22, 2017 11:30 pm

My first thought on achieving this would be to create a folder containing three macros, one for each of the programs you want to run. Then you can use the Enable Item Exclusively action to turn on the one for the second program from the one for the first program, and so on. You'd need to add the same key event to all three, but only the currently enabled one would process the keystroke.

Then in another folder, a macro triggered on Main.Init that uses Enable Item Exclusively to enable the first-program macro, and then jumps to it.

That's my thought. I'm sure there are other ways to achieve this end.
Windows 10 Home, version 1703, build 15063.540 · EventGhost 0.5.0-rc4 · wxPython 3.0.2.0
Python programmer for fun and profit. Dabbler in EventGhost plugin writing. Wiki gardener. General geek.

longplayer
Posts: 35
Joined: Sun Mar 31, 2013 10:13 am
Location: Dordogne France

Re: switching between programs

Post by longplayer » Sat Sep 23, 2017 7:44 am

Many thanks for your helpfull reply. It might take me a bit of learning my way but I will try it.

LONGPLAYER

User avatar
topix
Experienced User
Posts: 441
Joined: Sat May 05, 2007 3:43 pm
Location: Germany
Contact:

Re: switching between programs

Post by topix » Mon Sep 25, 2017 11:29 am

That's nearly the same question you asked around a hour earlier: viewtopic.php?f=2&t=9835
See that post for my answer.

longplayer
Posts: 35
Joined: Sun Mar 31, 2013 10:13 am
Location: Dordogne France

Re: switching between programs

Post by longplayer » Mon Sep 25, 2017 4:05 pm

Hi again

Thanks TOPIX for your reply. I will have a look at that and have a play around.

LONGPLAYER

Post Reply